Rundvleesragout met champignons en Hesbania DNKR

op
Categorieën: Recepten

Ragout is een gerecht dat bestaat uit stukjes gesneden vlees of vis in saus. In deze versie gebruiken we rundvlees. We voegen ook tomatenblokjes en een lekker donker bier toe om de rundvleesragout helemaal af te werken. Een klassieker met een eigen twist!

Voor dit recept gebruiken we Hesbania DNKR maar je kan eender welk bruin bier gebruiken. Wil je een iets lichtere variant? Probeer dan gerust eens een blond biertje te gebruiken.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500gr runderstoofvlees
  • 100gr spekblokjes
  • 150ml Hesbania DNKR
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 250gr champignons
  • 800gr tomatenblokjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1,5el worcestersaus
  • Chillipoeder (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 400gr papardelle
  • Pecorino

Bereiding

Bereidingstijd: 2 uren en 30 minuten.

  1. Stoof de groenten aan

    Pel de uien, knoflook en wortel en snij alles in kleine stukjes. Stoof de groenten aan in een scheut olijfolie. Voeg ook de spekblokjes toe en bak deze mee.

  2. Schroei het stoofvlees

    Snij de stukken stoofvlees in kleine blokjes en zet het vuur van de stoofpot wat hoger. Schroei het vlees toe langs alle kanten.

  3. Champignons toevoegen

    Snij de champignons in schijfjes en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat enkele minuten mee aanstoven.

  4. Bier toevoegen

    Als het vocht van de champignons wat weggekookt is kan je het bier toevoegen. Laat het even inkoken.

  5. Tomatenblokjes en kruiden

    Voeg hierna de tomatenblokjes toe. Voeg ook de bouillonblokjes, kruiden en worcestersaus toe.
    Wij houden van pikant, dus we hebben ook chillipoeder toegevoegd maar dit is optioneel.

  6. Inkoken

    Laat de ragout ongeveer 1,5u tot 2u inkoken tot de saus wat ingedikt is.

  7. Pasta koken

    Als de ragout klaar is mag je de papardelle klaarmaken. Kijk op de verpakking hoe lang deze moet koken.

  8. Bijkruiden en serveren

    Proef de ragout en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
    Schik de papardelle op je bord en voeg de ragout toe. Werk af met wat pecorino kaas en genieten maar!

Tip:

Deze mediterraans getinte rundvlesragout is ook perfect te eten met polenta, rijst of puree.