Een lekkere fusion tussen een typisch Vietnamees gerecht op basis van bouillon en rundvlees gecombineerd met een lekker en fris Belgisch gemberbier.
Ingrediƫnten
Voor 2 personen
- 2 liter water
- 1 flesje Ginger Tipple
- 400gr mergpijpjes of rundsbeenderen
- 500gr soepvlees
- 1 sjalot
- 2 kaneelstokjes
- 4 steranijs
- 4 kardemompeulen
- 2el vissaus
- 1/2 limoen sap
- 200gr lapjes rundvlees
- 400gr rijstnoedels
- 1 stengel fijngehakte lente-ui
- 1 spaans pepertje
- Snuifje zout
- Koriander
Bereiding
Bereidingstijd: 2 uren
- Bouillon
Breng het water aan de kook. Voeg daarna de mergpijpjes en het soepvlees toe.
Laat een uurtje koken en schuim vervolgens af. - Sjalot en kruiden toevoegen
Snij de sjalot in grote stukken en voeg samen met de kaneelstokjes, steranijs en kardemom toe.
Laat het geheel een half uurtje verder koken. - Gemberbier toevoegen
Giet een flesje Ginger Tipple, de vissaus en het limoensap in de bouillon en laat nog even sudderen.
Kruid de bouillon vervolgens nog af met een snuifje zout. - Rijstnoedels en rundvlees
Kook de rijstnoedels volgens de verpakking.
Doe daarna de rijstnoedels in een kom en voeg wat fijngesneden plakjes rauw rundvlees toe. - Pho Bo afwerken
Overgiet dit met de kokende bouillon en werk af met koriander, lente-ui en spaanse pepertjes.
Tip:
Hou je echt van pikant eten? Voeg dan gedroogde chili in je kommetje toe.
Wil je dit gerecht zonder bier maken? Dan kan je het gemberbier ook door gewone gember vervangen.