Bier van de maand: Àngela Ferrero Rocher Pastry Stout

op
Categorieën: Bier in de kijker, In de kijker

Brouwerij de HopHemel bestaat nog maar een dik anderhalf jaar, maar is nu al een bierfirma om zeker in de gaten te houden. In februari 2022 gingen ze nog aan de haal met de prijs voor beste nieuwkomer van 2021 en behaalden ze de bronzen medaille met hun Sabinus Black IPA op de Beer Awards. Eén van hun laatste bieren is Àngela, weer een voltreffer van formaat. Redenen genoeg voor ons om dit bier tot bier van de maand te kronen.

Wie is Brouwerij de HopHemel?

Brouwerij de HopHemel is een bierfirma die bestaat uit twee gepassioneerde zythologen, foodies en uiteraard brouwers. Geert Vandormael en Steven Broekx experimenteren graag met unieke ingrediënten en smaken, niet het traditionele blond-bruin-tripel-verhaal. Zo experimenteerden ze bijvoorbeeld al met Philly Sour, Frozen Fresh Hops en rooibos-thee. Ze brouwen steevast iedere maand op de installaties van BRAUW in Genk en telkens proberen ze een bier te creëren met een spannende, onverwachte insteek. Ieder bier is telkens ook een one-off en wordt dus niet meer opnieuw gebrouwen. Snel zijn is de boodschap.

Geert en Steven zijn naast brouwers ook bijzonder gepassioneerd door bier en de mogelijkheid die deze hemelse drank kan bieden op vlak van foodpairing en gastronomie. Ze geloven daarbij heel sterk in 1 + 1 = 3. De juiste combinatie zorgt ervoor dat beiden tot een hemels niveau getild kunnen worden. Daarom bieden ze op geregelde tijdstippen degustatie-formules aan omtrent bier en foodpairing.

Inspiratie biernamen

De namen van de bieren stammen terug uit de tijd van hun hobbybrouwsels. Omdat ze hun bieren niet langer wilden cijferen of beletteren, vernoemden ze hun bieren altijd naar de heilige die op de dag van het brouwen gevierd wordt op de kalender. Pas later in het verhaal is de naam HopHemel ontstaan. Oorspronkelijk komt de naam van ‘Hop Hemelen’ oftewel het bier ‘ophemelen’. Door er een H voor te plakken werd het een leuke woordspeling met het bekende ingrediënt hop. Het woord hemel werd zo ook een leuke referentie naar de heiligen die ze altijd gebruiken voor de naam van hun bieren.

Àngela Ferrero Rocher Pastry Stout

  • Àngela Brouwerij De HopHemel
    BierenBrouwerij de HopHemel, Gebrouwen bij BRAUW

    Àngela


    Alcohol
    Type
    Untappd
    8,5%
    Ferrero Rocher Pastry Stout
    3.7/5

Àngela is een stevige, volmondige en romige Pastry Stout van 8,5% met sterke chocoladetoetsen. Om deze chocoladesmaak in het bier te krijgen werd er gewerkt met verschillende chocolade mouten, maar werd ook tijdens het koken lactose en tijdens de nagisting cacao-nibs aan het bier toegevoegd. Om de gekende smaak van de bekende Ferrero Rocher praline te benaderen werd er ook nog hazelnoot-aroma toegevoegd. Lekker met, hoe kan het ook anders, een lekkere Ferrero Rocher praline.

Andere bieren van Brouwerij De HopHemel

  • Filothea Brouwerij De HopHemel
    BierenBrouwerij de HopHemel, Gebrouwen bij BRAUW

    Filothea


    Alcohol
    Type
    Untappd
    7,2%
    NEIPA, Pink Boots NEIPA, IPA
    3.7/5