Bierweetjes

op
Na het bierbrouwen kan je de bostel perfect voor andere zaken gebruiken. De bostel zijn de mouten en granen die overblijven na de maisch-stap. Dit wordt vaak gebruikt als dierenvoeder, maar je kan er perfect ook een lekker bostelbrood mee [...]

op
Vaak denken we niet verder na bij het drinken van bier. Het is gewoon leuk en lekker. Maar écht bier drinken kan je leren en je hoeft er niet direct een cursus zythologie voor te gaan volgen. Bierproeven is geen kwestie van goed of fout, maar bewust worden van de verschillende smaken en aroma’s [...]

op
Helaas kan niet iedereen genieten van elk lekker bier op de markt, denk maar aan mensen met een glutenintolerantie. Bier wordt voornamelijk gemaakt van granen (gerst, tarwe, haver, etc) en gluten is daar een voornaam bestanddeel van. Een kleine hoeveelheid kan voor mensen met een [...]

op
Een lekkere fusion tussen een typisch Vietnamees gerecht op basis van bouillon en rundvlees gecombineerd met een lekker en fris Belgisch gemberbier. [...]

op
Tournée Minérale is weer van start gegaan en sommige mensen kiezen er bewust voor om een maand lang geen alcohol te nuttigen. Gelukkig zijn er voor de deelnemende bierliefhebbers steeds meer en betere alcoholvrije alternatieven op de markt. Maar hoe wordt zo een alcoholvrij bier nu precies [...]

op
Net als Rome, wordt bier niet op één dag gemaakt. We staan er zelden bij stil, want is ons bier op dan kopen we het toch gewoon terug opnieuw? Maar er gaat een enorm proces aan vooraf alvorens we ons lekker fris biertje kunnen inschenken in ons glas. Stap 1: Mouten Bier bestaat uit [...]

op
Het verhaal van MAK Brewery uit Zaventem begint iets meer dan een jaar geleden. Wanneer negen (ondertussen tien) vrienden samenkomen met dezelfde passie: het gouden (ook wel goden) drankje brouwen. Wat begon als een kleinschalig project, liep al snel uit de hand en is uitgegroeid tot een [...]

op
Bierglazen bestaan er in verschillende vormen en maten. Bijna ieder bier heeft wel zijn eigen glas. Maar wat als je graag verschillende biertjes optimaal wilt proeven, moet je dan elk bijhorend glas gaan aankopen? Bijna onmogelijk en vaak brengen deze glazen ook niet de smaak en aroma’s optimaal [...]

op
Voor mij een Zatte Rita a.u.b.! Luidt het bij Brouwerij Van Den Bossche sinds juni 2018. Het gaat hier niet over het personage “Zatte Rita” zelf, maar om een biertje. Vanwaar de naam zatte Rita? “Zatte Rita” werd uitgebracht als eerbetoon aan het fictieve personage Rita Van den [...]

op
Brouwers gaan steeds op zoek naar nieuwe ingrediënten of technieken om zich te kunnen onderscheiden van andere brouwers op de biermarkt. Dit is een van de redenen waarom cannabisbier een sterke opmars bezig is in Europa en nu dus ook in België. Hoewel er in ons land een groot taboe rond cannabis [...]