Bierweetjes

op
Niets is teleurstellender dan uitkijken naar het drinken van een lekker bier, om dan tot de ontdekking te komen dat het bier niet smaakt zoals het hoort. Om je deze teleurstelling te besparen, hebben we enkele tekenen opgesomd die kunnen aangeven dat er iets mis zou kunnen zijn met je [...]

op
Voor mensen die de vegan levensstijl volgen, is het belangrijk om te weten welke ingrediënten worden gebruikt in bier. Het is echter niet altijd even duidelijk of een bier al dan niet plantaardig is, waardoor de grens tussen plantaardig en niet-plantaardig soms vaag is. De [...]

op
Voor sommigen is bier een deel van hun dagelijkse routine geworden. Denk maar aan een glas bier bij het eten of een lekker frisse pint na het sporten. Dit kan impact hebben op bijvoorbeeld je gezondheid, veiligheid en gedrag. Om deze reden is Tournée Minérale in het leven geroepen, en maar [...]

op
Alcoholvrij bier heeft vaak het imago te zoet, flauw of waterig te zijn. Maar doordat de consumptie stilaan stijgt, komen er ook steeds meer goede alcoholvrije bieren op de markt. Volgens Belgian Brewers zou zelfs 1 op 3 Belgen regelmatig alcoholvrij of alcoholarm bier drinken. Maar wat houdt [...]

op
Bierbrouwen is een kunst op zich en vereist veel toewijding van de brouwers. Helaas kunnen er soms ook fouten optreden tijdens het brouwproces, wat ongewenste smaak- en geurproblemen in het bier kan veroorzaken. Deze smaakafwijkingen, ook wel "off-flavours" genoemd, kunnen het drinken van bier [...]

op
Wie ons kent of volgt, weet dat we grote voorstanders zijn van zero waste. Overschotjes bier, bier dat over datum is, of bier dat je gewoonweg niet gaat opdrinken, hoeft niet in de gootsteen te belanden en kan nog perfect worden gebruikt voor andere toepassingen. Koken met bier Gebruik bier [...]

op
Het is ieder van ons wel eens overkomen, een lekker bier geraakt in vergetelheid en staat achteraan in de kast of blijft in de kelder staan tot je hem terug tegenkomt en merkt dat de houdbaarheidsdatum overschreden is. Wat nu? Zou je hem opdrinken of giet je hem best leeg in de gootsteen? Wat [...]

op
De feestdagen zijn achter de rug en heb je nu even genoeg aan al dat overdaad aan bier van de afgelopen dagen en wil je het liever even kalmer aan doen? Dan is 'Dry January' misschien wel iets voor jou. Ontstaan Dry January Dry January start iedere eerste januari en duurt de hele maand lang. [...]

op
Oh nee, iets te diep in het glas gekeken en de kater slaat toe? Helaas bestaan er geen wondermiddelen om sneller te ontnuchteren, maar er zijn wel hulpmiddelen die de (opkomende) kater wat kunnen verlichten. Drink voldoende Drink veel water, vooral voor de uitdroging tegen te gaan. Drink [...]

op
Tomaat-garnaal, een klassieker en één van de meest geliefde gerechten uit België. Tomaat-garnaal bestaat uit een salade van tomaten en (gekookte) garnalen, vaak aangevuld met een sausje van mayonaise, citroen en mosterd. Af ent toe wordt ook wel eens frieten bij dit gerecht geserveerd. [...]

op
De herfst is weer in het land en hier en daar verschijnen al verschillende herfstkleuren in het straatbeeld. Terwijl de dagen korter worden en de avonden koeler, is er geen beter moment om te genieten van een scala aan bierstijlen, variërend van blond tot sterk donker. Wij hebben enkele heerlijke [...]

op
Er wordt, zeker onder studenten, wel eens beweerd dat het drinken van bier met een rietje ervoor zorgt dat je sneller dronken wordt. Toegegeven, het klinkt als onzin en het zou er ook vreemd uitzien om bier met een rietje te drinken. Maar is er misschien toch een kern van waarheid in deze [...]